Havfiske

Havfiske

Med Havfiske, så menes direkte utslipp, med stang og snelle. De som driver med havfiske kan for eksempel være med i en gruppe på en bedrift hvor brukerne har felles interesser, eller det kan være en gruppe privat personer med felles interesse for Havfiske. Det er stor fokus på  Havfiske i “organiserte” forhold, som å være medlem i en Havfiskeklubb / Forening som også er medlem i Norges Havfiskeforbund. Et annet godt organisert sted å være medlem i er Norges jeger og fiske-forbund, men der er Havfiske bare en liten del av organisasjonen. Som medlem i en Havfiskeklubb / forening, kan man delta på klubbens felles aktiviteter som eks. klubbmøter, klubbturer og klubbmesterskap. Er klubben tilsluttet NHF. så kan en også delta på deres Havfiskefestivaler og andre arrangement i regi av dem.

Sport eller hobby

Om en kan kalle Havfiske for en sport eller hobby, så sier vi, ja takk begge deler. Havfiskesporten er egnet både for gutter og jenter, men her setter NHF og de fleste klubber en nedre alders grense på 14 år. Den beste måten å komme i kontakt med en lokal Havfiskeklubb på, er å kontakte NHF, eller spørre seg rundt i de forskjellige sportsfiske butikker.De fleste forbinder nok likevel havfiske med tungt fiske langt til havs etter kjempestore fisk. Havfiske er imidlertid mye mer enn det. Havfiske behøver ikke å foregå på det åpne havet, man kan godt reise på Guidet tur med båt, men havfiske er noe 2 karer like gjerne kan bedrive på noen få meters dyp 10 meter fra land.

Mange lokkes nok av denne spennende formen for fiske, på grunn av mulighetene til å få de store fiskene. Mulighetene er jo alltid der, men med den rikdommen av arter man har muligheten til å fange ved havfiske, er imidlertid det som er den store opplevelsen. Man vet aldri hva som biter på kroken. Man har en teoretisk mulighet til at en av ca. 70-80 arter biter på, og man kan faktisk aldri være helt sikker på hva man har fått på kroken før fisken er oppe i vannflaten!

Havabbor

Å fiske etter havabbor er for tiden veldig inn. For bare noen tiår tilbake var havabboren en fisk som kom i nyhetene hver gang det ble fanget et eksemplar. I dag er det ikke lenger noen grunn til å heve øyenbrynene over fangster av Havabbor. Den tas nå regelmessig av sportsfiskere i Indre Oslofjord og har blitt mye mer vanlig enn den var.Dette er en spennende fiskeart som har økt i popularitet blant sportsfiskere, og flere sportsfiskere mener den er på vei til å utkonkurrere sjøørreten når det gjelder kampen og opplevelsen den gir deg før du får den opp av vannet..

Opplevelsen

Målrettet fiske etter ulike fiskearter i sjøen er kjempe spennende, og det er en helt spesiell følelse man få når man endelig lykkes i å lure for eksempel en torsk, sei, lange eller lyr til å bite etter mange og grundige forberedelser og flere timers innsats. Fisken behøver ikke nødvendigvis være så stor, det er hele det med å fange den som er den store opplevelsen!

Privacy Policy