Grand Canyon

Grand Canyon

Hvis du skal på tur til Las Vegas men etterhvert blir lei av byens larm, shows og gambling. På et tidspunkt er du rett og slett lei av spilleautomater og poker. Og da ønsker man noe annet. Og er det en destinasjon i nærheten av Las Vegas som utmerker seg i å være utrolig vakker og en virkelig spesiell opplevelse, så er det nasjonal parken Grand Canyon. Har du tid mens du er på ferie så er det virkelig verdt tiden du bruker fram og tilbake på å ta seg en tur, da det virkelig er en fryd for øye, kropp og sjel!. Alle som har tatt seg en tur til denne flotte perlen av en naturopplevelse, angrer virkelig aldri et sekund på at de tok seg bryet med å dra dit!. Grand Canyon er en destinasjon som står på toppen av ønskelisten til nesten alle reisende. Theodore Roosevelt kalte det faktisk “den ene, store attraksjonen som alle amerikanere burde se.

Utviklet seg i løpet av de siste 40 millioner år

Grand Canyon er en del av Colorado River bassenget og den har utviklet seg i løpet av de siste 40 millioner år. En fersk undersøkelse plasserer opprinnelsen til Grand Canyon til rundt 17 millioner år siden. Tidligere beregninger hadde plassert aldren til ca 5-6 millioner år. Studien, som ble publisert i tidsskriftet Science i 2008, brukte uran-bly dating for å analysere kalsitt forekomster funnet på veggene i ni grotter i hele grand canyon.I desember 2012, ble en studie publisert i tidsskriftet Science som hevdet at nye tester hadde foreslått at Grand Canyon kan være så gammel som 70 millioner år. midlertid har studien blitt kritisert av de som støtter den “unge canyon» sin alder av rundt seks millioner år, som ett forsøk på å skyve tolkningen av deres nye data til sine grenser uten hensyn til hel rekke andre geologiske data.

Grand Canyon har et rikt dyre og plante liv med 91 ulike dyre arter som inkluderer coyote, flaggermus, ekorn, vaskebjørn, gaupe, grårev, fjelløve, bever, mus, muldyr, villsau, wapiti eller elg, ville harer og mange andre arter, som er med på å gjøre dalen sin fauna helt unik og virkelig gjør Grand Canyon til en annen verden med sitt unike dyreliv. Når det gjelder planeter så er det over 1700 forskjellige planter i dalen, noe som gjør at dalen har en rik flora, som er ganske så levende med sine mange flotte planter. Dalen er ett unikt og vakkert økosystem, med en flora som har utviklet seg over milioner av år.

Rafting i colorado elven

Av opplevelser du kan ha i dalen som er verdt å prøve ut er f.eks rafting i Colorado River, hvis du vil oppleve og se dalen med andre øyne, nede i mellom sprekkene i stedet for der oppe på fjelltoppene.

Havasu fossene er en annen vaker attraksjon som Grand Canyon har å by på, som er utrolig vakker og virkelig verdt et besøk. Turstiene Bright Angel og South Kaibab har praktfull utsikt, men hvis fotturer ikke er noe for deg, kan du leie en sykkel eller ta en naturskjønn kjøretur gjennom parken. Indianer landsbyen Supai Village, som ligger innenfor Havasu Canyon, en stor sideelv på sørsiden av Colorado River, som ikke er tilgjengelig med bil. Havasupai stammen administrerer landet, som ligger utenfor grensen og jurisdiksjonen til Grand Canyon National Park.

Og komme seg over dalen via luften ved å ta en helikoptertur gir deg en helt spesiell opplevelse da å se dalen med haukeblikk er noe som er virkelig unikt, og noe som ikke alle får oppleve.

Det er så mye du kan oppleve å gjøre i denne perlen av ett naturreservat, og du vil kose deg vært sekund og nesten ikke ønske deg tilbake til spilleautomater, poker, og casino i Las Vegas.

Privacy Policy